نارضایتی اهالی کلنجین از وجود سگ های وحشی و ولگرد

ساخت وبلاگ

در امان نبودن مردم کلنجین از جولان و خطرات سگ های  وحشی و ولگرد

«کلنجین وطن من» آرامش و امنیت یکی از مقولات مهّم در زندگی، به ویژه در محیط روستایی است، اما روستای کلنجین مدت زمانی است که دیگر آرامش و امنیت سابق را ندارد، وجود سگ های ولگرد که آزادنه در فضای روستا زندگی می کنند به یک معضل بزرگ تبدیل شده و  سلب آسایش خانواده ها، ترس و اضطراب، مشکلات بهداشتی فراوانی را برای اهالی ایجاد کردند. این سگ ها که از توسط صاحبان بی مسئولیت و یا به گفته برخی از اهالی از روستاهای اطراف در کلنجین رها سازی شدند، علاوه بر این که چهره روستا را زشت کرده، آسیب های فراوانی را برای اهالی و محیط زیست در پی خواهد داشت.  اهالی کلنجین از وجود این سگ ها گلایه های بسیار زیادی دارند، به گفته برخی از اهالی رفت و آمد و تردد دانش آموزان و بانوان با ترس و وحشت همراه است، به همین خاطر بیشتر  دانش آموزان برای اینکه از حمله سگ ها در امان باشند با اولیای خود به مدرسه می روند. این موضوع چندین بار در فضای شبکه های اجتماعی کلنجین مورد بحث و بررسی قرار گرفته و از مسئولان درخواست شده که رسیدگی شود، اما تاکنون پاسخی قانع کننده ای از طرف آنان دریافت نشده است.  متأسفانه تعداد سگ‌های ولگرد در محیط روستا به حدی رسیده است که در طول روز در تمام سطح روستا این حیوانات مشاهده می‌شوند، حتی در طول روز این سگ‌ها در کنار سطل آشغال و خرابه ها دیده می شوند، که علاوه بر ایجاد ترس و وحشت برای اهالی به ویژه برای کودکان و بانوان، آلودگی‌های بسیار زیادی را نیز می‌توانند منتقل کنند.

مهمترین بیماری قابل انتقال از سگ ها، بیماری هاری است که متاسفانه 100 درصد کشنده است. همچنین می توانند، منجر به بیماری‌های دیگری مانند کیست هیداتیک و تب مالت نیز شود، ادرار سگ‌ها می‌تواند آلوده به بروسلا کنیس باشد که یکی از عوامل مهّم ایجاد بیماری تب مالت است. یکی از این بیماری ها که از آلودگی بروسلا از طریق ادرار سگ دفع می‌شود که امکان دارد این آلودگی بر روی سبزیجات باقی بماند و انسان پس از مصرف غیر بهداشتی سبزیجات دچار بیماری تب مالت شود. از مسولان شهرستان و کلنجین درخواست می شود برای حل این معضل، با همکاری اهالی و با پیگیری از طریق ادارات مربوط از جمله، محیط زیست، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و ... را بر طرف نمایند.

به همین منظور دستورالعمل کنترل جمعیت سگهای ولگرد، که در سال 87 در ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان در سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور تصویب شد، و در این دستورالعمل شرایط اجرایی شدن کارگروه در سطح شهرستان ابلاغ شده است. البته به دلیل برخی ملاحظات(رعایت حقوق حیوانات) اجرایی نشد.

کارگروه شهرستان کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان به ریاست فرماندار به عنوان رئیس کارگروه شهرستان،شهردار مرکز شهرستان به عنوان دبیر کارگروه،شهرداران شهرهای شهرستان،رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان،رئیس مرکز بهداشت شهرستان،نماینده نیروی انتظامی شهرستان، نماینده دادستانی شهرستان،رئیس اداره کل دامپزشکی شهرستان، بخشداران شهرستان،دهیار منتخب شهرستان و نماینده انجمن حمایت از حیوانات شهرستان تشکیل می شود.

برنامه‌ریزی جهت اجرای مصوبات ستاد مرکزی و کارگروه استانی، حمایت و نظارت بر فعالیت های شهرداری ها و دهیاری های شهرستان وتهیه تعرفه اجرای عملیات کنترل جمعیت به ازای هر قلاده و نحوه اخذ آن توسط شهرداری مجری از سایر شهرداری ‌ها و دهیاری ‌های واقع در منطقه بر اساس دستورالعمل مصوب کارگروه استان از جمله وظایف ستادهای شهرستانی است.

واحد کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان مسئولیت امور اجرایی این دستورالعمل را بر عهده دارد که با توجه به جمعیت و گستردگی شهر و منطقه تحت پوشش در حوزه معاونت خدمات شهری در کلیه شهرداری ‌های کشور به ریاست معاون خدمات شهری تشکیل خواهد شد و نسبت به انجام ارزیابی‌های لازم و تدوین تشکیلات و نیروی انسانی مورد نیاز اقدام می‌نماید.

برنامه‌ریزی جهت کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان بر اساس مصوبات ستاد مرکزی و کارگروه‌ های استانی و شهرستانی ، اجرای طرح کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان در سطح شهرها و روستاهای منطقه. راه‌اندازی واحد کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان و نظارت بر انجام فعالیتهای آن وگزارش‌دهی مرتب به کارگروه شهرستان از وظایف ستاد اجرائی است.

ایجاد مرکز کنترل جمعیت حیوانات مزاحم در هر واحد منوط به تصویب کارگروه استان بوده و در صورتی که بر اساس مصوبه این کارگروه مقرر شد عملیات کنترل توسط شهرداری دیگری در قبال اخذ وجه انجام شود، نیاز به تشکیل مرکز در شهرداری نبوده و یک نفر از کارشناسان حوزه خدمات شهری زیر نظر معاون خدمات شهری وظیفه هماهنگی‌های منطقه‌ایی را زیر نظر کارگروه شهرستان انجام خواهد داد.
همچنین شهرداری واجد مرکز کنترل جمعیت حیوانات مزاحم موظف به ارائه خدمات به سایر شهرداری ها و دهیاری ‌های تابعه با اخذ بهای خدمات مصوب کارگروه شهرستان می‌باشد. این امر منوط به درخواست دهیار و تایید بخشدار و کارگروه شهرستان مربوطه می‌باشد.

انشاالله در آینده نزدیک با اقدام به موقع  شورای اسلامی و دهیار کلنجین این معضل از روستا بر چیده شود.

کلنجین وطن من ...
ما را در سایت کلنجین وطن من دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rezadamira بازدید : 239 تاريخ : پنجشنبه 19 بهمن 1396 ساعت: 1:10